Dani šetnje u čast Jane Jacobs

Kada je u pitanju implementacija projekta City walk inicijativa koja se našla na listi prioriteta aktivnosti Privredne komore Srbije koje treba realizovati jeste i organizacija manifestacije Jane’s walk.
Od početka realizacije projekta City walk smatramo da je korisno da se Srbija priključi listi zemalja koje praktikuju ovakve događaje i vec naredne godine se može organizovati manifestacija u Beogradu. Verujemo da Beograd i Srbija zaslužuju da već od 2019. godine postanu mesto gde će se građani upoznati sa idejom koju je Jane Jacobs pokrenula još 2006 godine. Od tada, Uprava grada Toronta svakog 4 maja, na njen rodjendan, organizuje Dane šetnje.
Manifestacija, Jane’s walk je pristup zasnovan na uključivanju građana u izgradnji grada koji koristi pešačke ture pod vođstvom građana, kako bi se ljudima omogućilo da posmatraju, razmišljaju, dele, postavljaju pitanja i ponovo razmišljaju o mestima na kojima žive, rade i žive. Predstavnici Privredne komore Srbije održali su sastanak sa predstavnicima grada Beograda i složili se da postoji osnova da se u 2019. godini planira održavanje ove manifestacije u Beogradu.
Grad Beograd je otvoren za svoje građane I intencije Grada Beograda su da građani budu uključeni u razvoj grada koji je istovremeno i poruka koju promoviše manifestacija Jane’s walk. Angazovanjem Privredne Komore Srbije I Grada Beograda izvesno je očekivati da je 2019 godina, godina započinjanja Jane’s walk dana u Beogradu.