Beograđani podržali manifestaciju “Beograd korača”

Privredna komora Srbije uz podršku Grada Beograda, povodom Međunarodnog dana šetnje Jane’s Walk, organizovala je manifestaciju „Beograd korača“ koja je podrazumevala šetnju od Skupštine grada Beograda do Kalemegdana.

 

 

 

 

Manifestacija „Beograd korača“ je omogućila građanima da ukažu na sve strane „urbane mobilnosti“ koja podrazumeva veću dostupnost pešačkih zona, biciklističih staza, dobrih ruta, osvetljenja, kao i predloge za unapređenje ove oblasti.

Okupljeni građani su posle šetnje  dali svoje predloge i na taj način se uključili u projekat, odnosno dali podršku izgradnji grada pristupačnijeg za korisnike pešačkih i biciklističkih ruta.

Beograd se, na inicijativu Privredne komore Srbije, od ove godine našao na listi gradova koji obeležavaju Međunarodni dan šetnje, a manifestacija „Beograd korača“ organizovana je u okviru projekta City Walk koji se finansira iz Dunavskog transnacionalnog programa.

Održivi i odgovorni razvoj urbanih sredina postao je imperativ modernog života. Kroz projekte koje sprovodi Privredna komora Srbije daje snažnu podršku održivom razvoju, a u okviru projekta City Walk, zajedno sa partnerima, predložiće strategiju poboljšanja urbane mobilnosti u Dunavskom regionu.  Dokument će biti predstavljen donosiocima odluka na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou. Strategija podrazumeva unapređenje održivog transporta i mobilnosti, kao i razvoj urbanih sredina u Dunavskom regionu u skladu sa potrebama njihovih stanovnika.