ПКС и Град Београд организатори манифестације „Београд корача“

18. мај 2019, 11:00 часова, Скупштина града Београда, Драгослава Јовановића 9

 

Поводом Међународног дана шетње Jane’s Walk, ПКС, уз подршку Града Београда, организује манифестацију „Београд корача“, у оквиру пројекта City walk.
Београд се, на иницијативу ПКС, од ове године нашао на листи градова који обележавају Међународни дан шетње. Циљ је да се што више Београђана, својим предлозима и иницијативама, укључи у пројекат и да подршку изградњи града приступачнијег за кориснике пешачких и бициклистичких рута.

ПКС и Град Београд позивају Београђане да учествују у манифестацији „Београд корача“ како би се указало на све стране „урбане мобилности“ која подразумева већу доступност пешачких зона, бициклистичих стаза, добрих рута, осветљења, као и предлоге за унапређење ове области.

Шетња почиње испред Скупштине града Београда (Драгослава Јовановића 9), где ћемо се , уз пратњу професионалног водича који ће нам говорити о културним и историјским знаменитостима Београда, прошетати до Калемегдана.

Одрживи и одговорни развој урбаних средина постао је императив модерног живота. Кроз пројекте које спроводи Привредна комора Србије даје снажну подршку одрживом развоју, а у оквиру пројекта City walk, заједно са партнерима, предложиће стратегију побољшања урбане мобилности у Дунавском региону.  Документ ће бити представљен доносиоцима одлука на локалном, националном и међународном нивоу. Стратегија подразумева унапређење одрживог транспорта и мобилности, као и развој урбаних средина у Дунавском региону у складу са потребама њихових становника.