Program Evropske unije za lokalni razvoj EU PRO Plus objavio je javni poziv

Program Evropske unije (EU) za lokalni razvoj EU PRO Plus objavio je javni poziv za projekte organizacija za podršku poslovanju koji treba da doprinesu konkurentnosti i održivosti poslovanja mikro, malih i srednjih preduzeća, preduzetnika i preduzetnica u regionima Šumadije, zapadne, južne i istočne Srbije.

Evropska unija je za ovaj poziv opredelila 500.000 evra, a pravo učešća imaju regionalne razvojne agencije, biznis inkubatori, naučno-tehnološki parkovi, klasteri, poslovna udruženja, privredne komore, kao i istraživačke i visokoškolske ustanove.

U okviru poziva, pojedinačni projekti organizacija mogu da dobiju podršku u visini od 20.000 do 50.000 evra,  dok organizacije svoje projekte treba da usmere, između ostalog, na digitalizaciju poslovanja malih i srednjih preduzeća, ozelenjavanje njihovog poslovanja i uvođenje cirkularne ekonomije, uvođenje standarda i sertifikaciju za standarde kvaliteta, marketing i širenje na nova tržišta, pristup izvorima finansiranja, kao i na povećanje otpornosti malog biznisa.

Rok za podnošenje prijava je 02. februar 2022. godine, do 15:00 časova. 

EU PRO Plus tim će  tokom decembra 2021. godine održati četiri info-sesije o javnom pozivu. Dve info sesije će se održati uživo:

Dve info sesije će se održati online putem Google Meet platforme u sledećim terminima:

  • 21. decembra 2021 od 11h do 13h
  • 24. decembra 2021 od 11h do 13h

Za učešće na info sesijama se možete registrovati putem sledećeg linka.

Broj učesnika na info sesijama uživo je ograničen i registracija je obavezna. Agendu za info sesije možete pogledati ovde.

Online info sesijama možete pristupiti preko sledećeg Linka. 

Više informacija o samom pozivu, info sesijama i dokumentaciji za prijavu dostupno je na internet stranici EU PRO Plus programa.